UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • 'Betere hulp voor gezinnen kan uithuisplaatsing verkorten'

  Het rapport dat Defence for Children op 14 januari 2022 uitbrengt laat zien dat er onvoldoende tijdige en passende hulp is voor gezinnen met problemen. Daardoor worden kinderen veelal langdurig uit huis geplaatst en lukt terugkeer te vaak niet. SOS Kinderdorpen onderschrijft de conclusies uit het onderzoeksrapport, zegt Georgien Hakkert van de organisatie. Dit meldt ANP Expert Support.  

 • Instroom coronapatiënten in de ziekenhuizen verder omlaag

  Het aantal opgenomen patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag gedaald tot het laagste niveau in één maand. Op de verpleegafdelingen werden afgelopen etmaal 82 patiënten met corona binnengebracht en op de intensive cares ging het om 11 nieuwe opnames.

 • Recordaantal mensen besmet met coronavirus

  Opnieuw heeft een recordaantal mensen in Nederland positief getest op het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde tussen zondag- en maandagochtend 42.472 gevallen. Dat zijn er weer aanzienlijk meer dan een dag eerder.

 • Ouderen weten hoe je een winterdip aanpakt: samen

  Het Nationaal Ouderenfonds vraagt op Blue Monday aandacht voor het belang van het sociaal netwerk bij het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Onderzoek van het Ouderenfonds wijst uit dat ontmoetingsplekken zoals brei-of sportclubs functioneren als belangrijke netwerkversterkers en dat ouderen zich door het samenzijn maatschappelijk betrokken en vitaler voelen. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds.

 • Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen vanaf morgen gevaccineerd worden

  Vanaf 18 januari ontvangen ouders van kinderen van 5 tot en met 11 jaar een informatiebrief over coronavaccinatie voor hun kind(eren). Een afspraak maken voor coronavaccinatie bij de GGD is ook vanaf 18 januari mogelijk. Hoe dat kan staat in de informatiebrief. Dat meldt het RIVM.

 • Lichaamssamenstelling hangt samen met slechte overleving na nierkanker

  De samenstelling van het lichaam is van belang bij de overlevingskansen bij nierkanker. Onderzoek van het Radboudumc laat zien dat een lage spierkwaliteit en weinig orgaanvet samenhangen met een slechtere overleving. Het gaat hierbij om verschillende stadia van nierkanker, variërend van beginstadium (I-III) tot vergevorderd stadium (IV). Dat meldt het Radboudumc. 

 • Hoe om te gaan met incontinentie

  Tips om om te gaan met incontinentieBen je op zoek naar tips om om te gaan met incontinentie?

 • Veerkracht studenten raakt op, zegt minister Dijkgraaf

  De veerkracht van studenten in het hoger onderwijs en het mbo begint op te raken, ziet minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs). Hij sprak afgelopen week meerdere jongeren en die gaven allen aan dat hun weerbaarheid minder wordt.

 • Ook ONVZ zegt basisverzekering niet meer op bij premieachterstand

  Waar de meeste zorgverzekeraars eerder al stopten met het opzeggen van de basisverzekering bij een premieachterstand, doet ONVZ dat sinds 1 januari 2022 ook. Dit betekent dat alle zorgverzekeraars hetzelfde omgaan met mensen die een betalingsachterstand op de zorgpremie hebben. Dit meldt de Zorgverzekeringslijn. 

 • Nieuwe regeling moet zorginkoopproces verbeteren

  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) past de regeling ‘Transparantie zorginkoopproces Zvw’ aan om de transparantie tijdens het zorginkoopproces verder te verbeteren. De regels zijn van toepassing op de contracten die ingaan per 1 januari 2023. Met de aangepaste regeling moet de transparantie van het inkoopproces verder worden verbeterd. Zo moet beleid rondom bijcontractering gelijktijdig worden gepubliceerd met het inkoopbeleid voor het komende jaar. Ook moet vooraf bekend zijn hoe wordt omgegaan met wijzigingen in het zorginkoopbeleid op een later moment in het jaar. Dat meldt de NZa. 

meer nieuws