UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • 'Dubieuze' stichting No Kidding ontving subsidie van ZonMw

  No Kidding, een stichting tegen kindermishandeling, heeft onderzoekssubsidie van de overheid gebruikt voor spirituele workshops. Zorgprofessionals dachten een training te krijgen ter preventie van mishandeling, maar werden geacht 'osmotisch water' te drinken en hun energievelden te laten doormeten, meldt de Volkskrant.

 • Bestuursvoorzitter LUMC kondigt vertrek aan

  Willy Spaan legt met ingang van 1 juni 2020 zijn functie neer als voorzitter van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Spaan vertrekt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

 • Blokhuis: Handhaving verbod rookruimtes vanaf 1 april

  Het verbod op rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april daadwerkelijk gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdag laten weten.

 • Curatoren IJsselmeerziekenhuizen hoeven inspectie niet te informeren

  De curatoren in het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen hoeven voorlopig geen informatie te verstrekken aan de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dat is de uitkomst van een spoedprocedure bij de Raad van State, zo meldt Medisch Contact.

 • VieCuri-topvrouw: ‘Verpleegkundigen voelen zich gepiepeld’

  Functiedifferentiatie doet geen recht aan de verschillende eigen kwaliteiten van verpleegkundigen. Zowel in-service als hbo-v-opgeleide verpleegkundigen “voegen waarde toe voor de patiënt”. Dit zegt bestuursvoorzitter Ankie van Rossum van VieCuri Medisch Centrum in Venlo in het novembernummer van Skipr magazine.

 • Arbo Unie: 'Kwart personeel minder inzetbaar door werkstress in 2030'

  Werk-gerelateerde stressklachten en burn-out worden vaak niet goed behandeld. Op den duur kan dit de economische groei beïnvloeden, aldus Arbo Unie. De arbodienst pleit voor een meer doeltreffende aanpak die oorzaken van stress voorkomt en verhelpt.

 • SP stelt Kamervragen over noodlijdende jeugdzorgaanbieder Juzt

  De SP-fractie in de Tweede Kamer wil duidelijkheid over de plannen voor de noodlijdende jeugdzorgaanbieder Juzt. Een overname door zorgcombinatie Crossroads ketste deze week af omdat noch de negentien betrokken gemeenten in West-Brabant noch het Rijk voor de kosten garant wilden staan. Het plan zou 12 miljoen euro kosten, zo meldt dagblad PZC.

 • Rotterdam gaat topsalarissen in zorgsector aanpakken

  De gemeente Rotterdam heeft een motie aangenomen waarmee topsalarissen in de zorgsector worden aangepakt. Het is hiermee mogelijk om organisaties waarin managers of bestuurders te hoge salarissen ontvangen te korten op hun subsidie.

 • 'Sluiting spoedpost Oldenzaal kan de zorgkwaliteit ten goede komen'

  Minister Bruno Bruins denkt dat de sluiting van de spoedpost in Oldenzaal de zorgkwaliteit ten goed kan komen. Dat liet de minister voor Medische Zorg en Sport onlangs weten in een Kamerbrief.

 • Amsterdam vermindert druk op ggz met 24-uursopvang daklozen

  Amsterdam komt vanaf volgend voorjaar met een permanente 24-uursopvang voor dak- en thuislozen. Het stadsbestuur verwacht dat het van straat halen van de meest kwetsbare daklozen leidt tot minder overlast op straat en minder druk op crisisbedden van de ggz.

meer nieuws