UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Wereld Niet Roken Dag: Roken in bijzijn van baby vergroot kans op wiegendood

  Er is een duidelijk verband tussen roken en wiegendood. Vooral het actief roken van de moeder tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op wiegendood aanzienlijk. Maar ook het roken van de ouders, verzorgers of anderen in bijzijn van de baby maakt de kans op wiegendood minstens tweemaal zo groot. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouders van wiegendoodkinderen significant veel vaker rookten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Dit meldt VeiligheidNL.

 • Euthanasiewet opnieuw geëvalueerd: de wet functioneert goed en artsen voeren deze zorgvuldig uit

  Gisteren verscheen de vierde evaluatie van de Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding (Wtl, ook wel euthanasiewet). Belangrijkste conclusie van deze evaluatie is dat de wet goed functioneert en dat artsen deze zorgvuldig uitvoeren. Dit is in lijn met de conclusies van de eerdere wetsevaluaties en met eigen KNMG-onderzoek onder artsen.

 • Mentale gezondheid van jongeren nog slechter na coronacrisis

  Het effect van de coronacrisis en de coronamaatregelen op het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren (0-27 jaar) zijn bijeengebracht in het overzichtsrapport Mentaal welbevinden van de jeugd: lessen uit de coronacrisis. Veertig onderzoeken en 26 peilingen uit de periode maart 2020 – april 2022, gedaan door ruim twintig onderzoeksinstellingen, zijn gebundeld door het NJi. De uitkomsten van de onderzoeken zijn vervolgens samen met jongeren geduid. Jongeren hebben een duidelijke oproep: heb meer oog voor ons mentaal welbevinden. Dit meldt Nederlands Jeugdinstituut.

 • Veganistisch dieet heeft geen invloed op samenstelling moedermelk

  Een veganistisch dieet heeft geen invloed op de concentratie vitamine B2 en carnitine in moedermelk. Deze twee voedingsstoffen komen vooral voor in dierlijke producten en zijn essentieel zijn voor de ontwikkeling van de baby. Dit blijkt uit onderzoek van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Dit meldt Amsterdam UMC.

 • Weer onenigheid in cao-overleg gehandicaptenzorg

  De cao-onderhandelingen in de gehandicaptenzorg zijn stukgelopen. Werkgevers en vakbonden laten weten dat het overleg zonder overeenstemming is geëindigd. Vakbond FNV Zorg & Welzijn is teleurgesteld en zinspeelt op "hardere acties" in de sector, waarin het al langer rommelt. De bond vindt het eindbod van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) te mager.

 • Ex-zorgverlener in Terborg aangehouden vanwege aanranding cliënten

  Een voormalig zorgverlener is woensdag aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht cliënten aangerand te hebben in een zorginstelling in Terborg waar hij werkte. De politie laat weten dat de man al eerder veroordeeld is voor soortgelijke delicten. Of er mogelijk ook meer is gebeurd dan aanranding, moet nog blijken uit verder onderzoek.

 • Helft jonge zzp'ers is niet op de hoogte van nieuwe pensioenwet

  Maar liefst één op de drie zzp’ers is niet op de hoogte dat er binnenkort een nieuwe pensioenwet aankomt. Onder zzp’ers die jonger zijn dan 50 jaar, loopt dat percentage zelfs op naar 50 procent. Dit meldt Knab na een enquête die in april en mei gehouden werd onder ruim 1.800 zzp’ers. 

 • Negen genomineerde innovaties in VGZ Samen Voorop Awards 2023

  Negen organisaties zijn door Coöperatie VGZ genomineerd voor de Samen Voorop Awards 2023. Zij hebben een slimme, vernieuwende oplossing bedacht die bijdraagt aan zinnige zorg, gezondheid of duurzaamheid. De winnaar van ieder van deze categorieën ontvangt 10.000 euro om het initiatief verder te brengen. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 20 juni in het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem. Dit meldt VGZ.

 • Veel medicatiewissels bij longpatiënten vanwege vergoeding

  Ruim 40 procent van de mensen met een longziekte die meededen aan de jaarlijkse Nivel Longmonitor geeft aan dat zij in het afgelopen jaar één of meer keer gewisseld zijn van medicatie. Als reden voor deze wisselingen noemen zij het vaakst een verandering in de vergoeding van de medicatie of in de verkrijgbaarheid ervan. Dit meldt Nivel. 

 • Meldpunt mentale hulp voor boeren succesvol

  Een meldpunt voor boeren en tuinders met vragen over de mentale gezondheid is succesvol, meldt landbouw- en tuinbouworganisatie LTO Noord. Dat meldpunt genaamd Taboer werd twee maanden geleden begonnen en volgens LTO wordt de website inmiddels meer dan tweehonderd keer per dag bezocht.

meer nieuws