UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Zorg stoot veel minder CO2 uit dan vaak wordt gedacht

  De Nederlandse zorg zou niet 7 procent, maar 1 procent uitstoten van de gehele CO2-emissies in Nederland. "De urgentie blijft. Alleen dat het een enorm verkwistende sector is die enorm veel verbruikt, dat is gewoon niet juist", betoogt Martien Visser, Lector Energietransitie van de Hanzehogeschool.

 • Uitslag poll: ‘Hoe vaak een ingreep wordt uitgevoerd, zegt niet alles’

  De poll van deze week luidde: 'Volumenormen zijn een slechte graadmeter van kwaliteit van hoogcomplexe ziekenhuiszorg'. De helft van de respondenten is het hier mee eens. Zij vinden: hoe vaak een ingreep wordt uitgevoerd, zegt wel degelijk wat over de kwaliteit van zorg, maar niet alles. Uitkomsten van zorg zijn ook belangrijke graadmeters voor de kwaliteit van zorg. Net als de mate van samenwerking in een zorgpad. 

 • Kleuters met grote eetlust later grotere kans op symptomen van eetstoornis

  Jonge kinderen met een grote eetlust hebben volgens onderzoekers van de Erasmus Universiteit mogelijk een grotere kans op symptomen die passen bij een eetstoornis. Eetlustkenmerken kunnen tot wel tien jaar later verband houden met het ontwikkelen van zulke symptomen. Dit meldt Erasmus Universiteit.

 • Limburgs onderzoek naar innovatieve leefstijlinterventie op maat tegen dementie

  Onderzoekers van het Alzheimercentrum Limburg hebben van ZonMw 1,15 miljoen euro gekregen om onderzoek te doen naar een innovatieve leefstijlinterventie op maat. Onderzocht wordt of deze interventie het risico op dementie kan verminderen of de achteruitgang bij mensen met milde cognitieve klachten kan vertragen. Dit meldt het Maastricht UMC+

 • Tentoonstelling ‘Onzichtbaar Verlies’ over de onzichtbare kant van epilepsie

  Vrienden en familie van de overleden epilepsiepatiënt Caro Jacobs organiseren samen met EpilepsieNL, Beautiful Distress en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de tentoonstelling ‘Onzichtbaar Verlies’ in Amsterdam. De tentoonstelling is van 9 maart tot en met 26 mei te zien in het Beautiful Distress House NDSM en laat werken van acht kunstenaars zien die hun inspiratie hebben gehaald uit verhalen van mensen met epilepsie. Dit meldt EpilepsieNL. 

 • Tweede Friese gemeente lijdt miljoenenverlies op jeugdzorg

  De gemeente Ooststellingwerf stevent af op een verlies van 1,6 miljoen euro op de jeugdzorg. Er werd rekening gehouden met een tekort van 250.000 euro, maar de gemeente gaf hier beduidend meer geld aan uit dan verwacht. Het college van burgemeester en wethouders vindt de forse stijging een reden tot grote zorg. Twee weken geleden maakte Leeuwarden bekent af te stevenen op een tekort van 11 miljoen euro voor 2023. Dit meldt Omrop Fryslân. 

 • Deze 81-jarige vrouw met Parkinson wil voor altijd zelfstandig blijven wonen

  Niemand anders weet wat goed voor haar is, behalve zijzelf. Zo vastbesloten is de 81-jarige Ann van Rijn met de ziekte van Parkinson om níet naar het verpleeghuis te hoeven verhuizen. Ze hecht veel waarde aan haar vrijheid en privacy. Van Rijn heeft in de zorg gewerkt en zegt beide kanten van de medaille te kennen. Dit meldt Omroep Gelderland.

 • Inzet AI bij kijkonderzoek darm lever 40 procent meer opgespoorde poliepen op

  Poliepen zijn uitstulpingen van de darmwand die een voorloper kunnen zijn van darmkanker. Via kijkonderzoek in de dikke darm, worden deze opgespoord. Uit onderzoek van het Radboudumc blijkt dat de inzet van artificial intelligence flink meer poliepen kan vinden: dit levert 40 procent meer opgespoorde poliepen op. Opgespoorde en verwijderde poliepen leiden tot minder darmkanker, blijkt uit eerder onderzoek. Dit meldt Radboudumc.

 • Vader die dochtertje van 4 maanden doodde moet 10 jaar de cel in

  Een 25-jarige man uit Vught moet 10 jaar de cel in voor het doden van zijn 4 maanden oude dochtertje. Na het uitzitten van zijn straf kan hij onder intensief toezicht komen te staan. Het meisje kwam in augustus 2022 te overlijden aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel. Volgens de rechtbank is bewezen dat de vader het meisje om het leven heeft gebracht. Dit meldt Rechtspraak.nl. 

 • Inspectie ontvangt nieuwe meldingen over De Wijde Wereld

  Oud-medewerkers van jeugdzorginstelling De Wijde Wereld in Montfoort hebben begin dit jaar meldingen gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Volgens het oud-personeel heeft  de jeugdhulpverlener voor kinderen met een verstandelijke beperking het medicatiebeleid nog steeds niet op orde, waardoor medicijnen worden vergeten of niet worden weggestreept. Personeel bezit soms niet de juiste opleiding of diploma’s en er is een gebrek aan toezicht op de kinderen. Zodoende werd een jongen op een dak van een schuur aangetroffen. Dit meldt RTV Utrecht. 

meer nieuws