UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Tijdperk schrapsessies voorbij bij tegengaan administratieve lasten

    Het ministerie van VWS laat onderzoeken wat er gebeurt als de administratietijd niet meer dan 20 procent van de werktijd mag innemen. Daarmee kiest VWS-minister Fleur Agema voor een andere insteek tegen de regeldruk. Administratieve lasten worden niet meer tegengegaan met schrapsessies, maar door een maximale tijd in te stellen. 

  • Frido Kraanen: ‘Not invented here is de achilleshiel van de zorg’

    Maak Gelre Ziekenhuizen financieel gezond en zoek de regionale samenwerking. Met die opdracht ging bestuurder Frido Kraanen afgelopen zomer aan de slag. Snel daarna ontdekte hij dat de ziekenhuisgroep snakt naar een perspectief. “We moeten uit de overlevingsstand en herstellen met een doel.”

  • Poll: Wie 24 uur per dag zorg nodig heeft kan niet meer thuis wonen

    De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Verenso willen dat de zorg voor cliënten die 24 uur per dag en zeven dagen per week zorg nodig hebben, alleen nog geclusterd georganiseerd mag worden. Is het volgens u een optie dat ouderen nog thuis wonen bij deze zorgvraag?

  • Zorgverleners lopen vast met Modulair Pakket Thuis door regelgeving

    Kwetsbare ouderen die langer thuis willen blijven wonen, kunnen kiezen voor een Modulair Pakket Thuis (mpt), waarmee zij zelf bepalen van welke zorgaanbieders zij diensten ontvangen, zoals huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging. Hoewel deze keuzevrijheid aantrekkelijk klinkt, blijkt het mpt in de praktijk voor zorgverleners een bron van enorme administratieve lasten te zijn. Volgens een recente verkenning van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) komt dit door de manier waarop zorg thuis geregeld is binnen verschillende zorgwetten, zo meldt de NZa.

  • Genetische variaties hebben mogelijk invloed op geslachtsverhouding gezinnen

    Onderzoekers van de Universiteit van Michigan hebben een genetische variant ontdekt die de kans op het krijgen van een dochter met 10 procent verhoogt. Dit is de eerste keer dat wetenschappers bewijs hebben gevonden voor een genetische invloed op de verhouding tussen jongens en meisjes bij geboortes. Dit melden University of Michigan en Scientias.

  • Kamer wil gelijke behandeling voor mensen met beperking in alle gemeenten

    De Tweede Kamer heeft een belangrijke stap gezet om ongelijkheden voor mensen met een beperking aan te pakken. Tijdens het begrotingsdebat op 10 oktober 2024 is een motie aangenomen die oproept tot een nationaal programma met uniforme normen en richtlijnen voor de behandeling van mensen met een beperking. Dit programma moet ervoor zorgen dat er geen verschillen meer zijn tussen of binnen gemeenten bij de uitvoering van het VN-verdrag Handicap, meldt Ieder(in). 

  • Zorginstellingen Zeeland hebben antwoord op opendeurenbeleid

    Sinds 1 januari 2020 hebben verpleeghuizen te maken met het opendeurenbeleid. Ze mogen iemands vrijheid alleen beperken als er geen andere optie is. Dit ligt allemaal vastgelegd in de Wet zorg en dwang (Wzd). Een flinke uitdaging, want hoe kunnen ouderen met dementie of andere psychische kwetsbaarheden zich vrij bewegen, zonder dat ze in gevaar komen? In Zeeland hebben ze daar een oplossing voor gevonden: de leefcirkel en bijbehorende technologie. Dit meldt PZC. 

  • Gemeente Apeldoorn heeft zorgen over wachtlijst jeugdbescherming

    Dertien jongeren in Apeldoorn stonden op 1 oktober op de wachtlijst om een jeugdbeschermer toegewezen te krijgen. Zij krijgen dus niet direct de hulp die nodig is van Jeugdbescherming Gelderland. In dit geval gaat het om ondertoezichtstellingen en reguliere voogdijmaatregelen. De gemeente Apeldoorn trekt aan de bel en heeft grote zorgen over de kwetsbare kinderen. Dit meldt De Stentor. 

  • Steeds meer vrouwen én mannen nemen fillers of botox

    Steeds meer mensen laten zich behandelen met fillers of botox. Tussen 2019 en 2022 steeg het gebruik van fillers met 80 procent en het aantal behandelingen met botox verdubbelde, meldt het Erasmus MC Rotterdam op basis van onderzoek.

  • Zorgverleners met post covid moeten bewijzen dat ze op werk besmet zijn geraakt

    Volgens beroepsvereniging V&VN moeten zorgverleners met post covid, ofwel long covid, te vaak bewijs leveren dat zij een coronabesmetting hebben opgelopen op werk. Zij voelen zich na volledige afkeuring volledig in de steek gelaten door hun werkgever. Dit meld de Stentor. 

meer nieuws