UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Zorginstituut niet in beroep tegen fabrikant Verzenios

  Zorginstituut Nederland heeft laten weten het vonnis te accepteren dat de rechter onlangs uitsprak over het medicijn Verzenios. De rechter draagt het Zorginstituut op het onderzoek naar het medicijn van farmaceut Eli Lilly opnieuw te doen.

 • Helpt een elektrische prikkel kunstmatige beademing op IC te verkorten?

  Patiënten op de intensive care (IC) die kunstmatig worden beademd, gebruiken hun ademspieren niet. Daardoor verzwakken deze spieren en liggen ze mogelijk langer aan de beademing dan nodig.  Na het afbouwen moet een deel van de patiënten bovendien opnieuw beademd worden vanwege die verzwakking. Het Radboudumc en andere centra onderzoeken in internationaal verband of een elektrische prikkel de ademhalingsspieren voldoende stimuleert om korter en minder vaak opnieuw beademd te worden. Dit meldt het Radboudumc. 

 • IGJ wil suïcidepreventiebeleid bij ggz-instellingen stimuleren

  Omdat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) het belangrijk vindt om mee te werken aan het terugdringen van het aantal suïcides in Nederland, wil ze in haar toezicht uitvoering van het suïcidepreventiebeleid in ggz-instellingen stimuleren. Dit meldt IGJ.

 • Advies: meer eenduidigheid voor beter onderbouwde tarieven jeugdhulp

  De Jeugdautoriteit pleit in haar rapport ‘Rode draden in tarievenonderzoeken’ voor duidelijk afgebakende product- en resultaatomschrijvingen om tot goed onderbouwde tarieven voor de jeugdhulp te komen. Ook is er volgens de organisatie meer eenduidigheid nodig over wat de kosten zijn voor levering van het product of resultaat. Dit meldt de Jeugdautoriteit. 

 • Hitte en heuvels veroorzaken mogelijk meer blaren tijdens Vierdaagse

  Het Rode Kruis verwacht voor donderdag, de derde dag van de Vierdaagse, meer blaarbehandelingen uit te voeren als gevolg van het heuvelachtige wandelparcours en het vochtige weer. Tot 10.00 uur had de hulporganisatie ruim tweehonderd blaarbehandelingen uitgevoerd op de locaties in Mook, Groesbeek en Ottersum. In Mook ging het in de helft van de blaarbehandelingen om een 'complex' geval. Dat betekent dat iemand bijvoorbeeld last had van meerdere blaren of bloedblaren. 

 • Eerste Kangaroo Care Award uitgereikt aan verpleegkundig specialist

  Verpleegkundig specialist Petra Sipkema van het Rijnstate ziekenhuis heeft de allereerste Kangaroo Care Award ontvangen van Strong Babies. Sipkema verdient het volgens de organisatie om erkend te worden voor haar buitengewone inzet voor kangoeroezorg in ons land. Dit meldt Strong Babies.

 • Fraude bij Co-Med? Zorgverzekeraars doen volop onderzoek

  Heeft de directie van Co-Med gefraudeerd? Zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis en een paar kleinere zorgverzekeraars doen hier al maanden onderzoek naar. Maar omdat Co-Med onvoldoende meewerkt aan het onderzoek, is dit nog niet afgerond. Dit meldt NOS.

 • Hoogleraar snapt keuze voor niet vergoeden Wegovy niet helemaal

  Hoogleraar Bastiaan de Galan bij het Maastricht UMC+ begrijpt het advies van Zorginstituut Nederland om afslankmiddel Wegovy niet op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering niet helemaal. Saxenda zit namelijk wel in het basispakket en is vergelijkbaar met Wegovy. Dit meldt L1Nieuws. 

 • Zeven artsen sluiten zich aan bij nieuwe organisatie voor euthanasiezorg

  Coöperatie Euthanasiezorg Nederland heeft zeven artsen weten aan te trekken die samen euthanasiezorg willen verlenen. Zodra de coöperatie een contract heeft met een zorgverzekeraar, sluiten naar verwachting meer artsen zich bij de organisatie aan. De eerste gesprekken met zorgverzekeraars zijn geweest, maar die zijn volgens de initiatiefnemers afwachtend. Dit meldt Medisch Contact. 

 • Gratis toegang tot preventieve zorg Stichting IZZ voor zorgpersoneel

  Zorgpersoneel kan gratis gebruikmaken van preventieve zorg via Stichting IZZ. De stichting biedt alle mensen in de zorg een gratis lidmaatschap aan. Doel is om de grootschalige uitstroom van zorgverleners tegen te gaan. Dit meldt Stichting IZZ.

meer nieuws