UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Hoe het oude verzorgingshuis een nieuw leven krijgt

  De oude verzorgingshuizen en bejaardentehuizen zouden overbodig zijn en volgens sommigen nog het beste tegen de vlakte kunnen. Volgens Habion kan dat ook anders. "Slopen is niet duurzaam, het is kapitaalvernietiging en met het oog op de vergrijzing konden we die gebouwen wel eens hard nodig gaan hebben." Dat stelt Peter Boerenfijn, directeur van de woningcorporatie die zich vanaf zijn oprichting in 1952 exclusief met de huisvesting van ouderen bezighoudt.

 • PvdD: maak betere afspraken over verzameling medisch afval

  Rotterdammers kunnen hun medicijnafval moeilijk kwijt. De daarvoor bestemde milieuparken zijn lastig te bereiken en niet altijd open. Als gevolg daarvan hoopt medicijnafval zich thuis op, stelt de Partij voor de Dieren. De partij wil de verantwoordelijkheid van gemeenten om het chemisch afval in te zamelen, aanscherpen. Hieronder vallen bijvoorbeeld ongebruikte geneesmiddelen en injectienaalden.

 • IGJ zet streep onder aanwijzing failliete apotheker

  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Apotheek van Maarseveen op 13 augustus 2019 beëindigd. De reden hiervoor is dat de apotheek eind mei failliet is verklaard.

 • Belangenvereniging wil af van CBR-keuring bij autisme

  De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) roept minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op om de extra keuringen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor mensen met autisme af te schaffen. De NVA spreekt van “een schandalige en vernederende” procedure, die geen enkel doel dient.

 • Internetberichten over medicijnen bij zwangerschap vaak onjuist

  Meer dan 40 procent van de berichten die op sociale media verschijnen over medicatie tijdens de zwangerschap is onjuist, stellen onderzoekers van het Radboudumc. “Nauwkeurige communicatie tussen zorgverleners en zwangere vrouwen over de voordelen en risico's van medicijnen van vitaal belang.”

 • Ook tarieven forensische zorg dalen

  Net als in de gespecialiseerde ggz en generalistische basis ggz dalen de tarieven voor forensische licht ten opzichte van 2019. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald. De tarieven voor verblijf met 2,1 procent, die voor behandeling met 5,5 procent.

 • Kinderorthopeden Zuidoost Nederland werken nauwer samen

  Orthopeden van Maastricht UMC+ en Máxima MC gaan de krachten bundelen op het gebied van kinderorthopedie. Door onderlinge uitwisseling kan de behandeling van onder meer scoliose, spasticiteit, klompvoeten en as- en standsafwijkingen voortaan in beide ziekenhuizen en daarmee dichter bij de patiënt plaats vinden.

 • Blokhuis wil vaccinatiegraad zo snel mogelijk op 'veilige' 95 procent

  Gemeenten en ggd-en zetten zich samen met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in om de vaccinatiegraad weer op een veilig niveau te brengen, bij voorkeur in zo veel mogelijk regio's. Dat schrijft Blokhuis in reactie op kamervragen die Hayke Veldman (VVD) eind juni stelde naar aanleiding van het nieuws dat de daling van de stagnatiegraad stagneerde.

 • Zwaargewicht Rinnooy Kan bemiddelt in conflict rond BIG-2

  Oud-politicus en hoogleraar Alexander Rinnooy Kan neemt op verzoek van minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) de rol van verkenner op zich in de discussie over wetsvoorstel BIG-2.

 • 'Philips wist al lang van omkoping Brazilië'

  Medisch technologiebedrijf Philips wist al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam. Dat schrijft persbureau Reuters dat interne e-mails inzag die door de Braziliaanse aanklagers als bewijs worden ingediend. De werknemer die de zaak in 2010 aankaartte, werd later ontslagen.

meer nieuws