UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • NVZD: Alle zorgbestuurders zouden zich moeten accrediteren

  Alle bestuurders in de zorg zouden zich moeten accrediteren en periodiek moeten heraccrediteren. Een verplicht lidmaatschap van een beroepsvereniging is dan nog niet eens nodig. Dat zegt Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de vereniging voor zorgbestuurders, in reactie op de vragen van Kamerlid Joba van den Berg of er geen verplichting tot lidmaatschap of accreditering kan komen voor zorgbestuurders.

 • Week 41: kans op ic-opname, coronapas tot eind voorjaar & najaarsstijging

  Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

 • ‘Democratiseer de ouderenzorg’

  ‘Schrijf ouderen niet af als een kwetsbare, hulpbehoevende risicogroep, maar maak gebruik van hun capaciteiten en ervaring’, zegt hoogleraar Tineke Abma. 'De zorgsector dient te democratiseren door de zeggenschap van ouderen te vergroten en op basis van volwaardigheid en gelijkwaardigheid samen met ouderen en hun naasten te beslissen.’

 • Meerjarencontract is als molensteen voor ziekenhuis Bernhoven

  Bernhoven haalt door covid de afgesproken kostenreductie niet, terwijl de omzet wel daalt. Het meerjarencontract is als een molensteen om de nek.

 • 3 tips om je lichaamshouding te verbeteren

  Sommige mensen zijn gezegend met een van nature goede lichaamshouding. Helaas zijn er ook genoeg mensen die vaak of continu (delen van) het lichaam in een verkeerde positie brengen. Vaak voelt deze verkeerde houding het meest comfortabel aan, maar kan het op de lange termijn voor problemen zorgen. Er zijn gelukkig een aantal manieren om de problemen voor te zijn of de pijn te verzachten. Ontdek ze in dit artikel!

 • NS en ProRail starten met plaatsen van AED's op alle Friese stations

  NS en ProRail zijn vrijdag 15 oktober gestart met het plaatsen van AED’s op alle stations in Friesland. Op station Sneek is als eerste een AED geplaatst. De komende maanden plaatsen NS en ProRail op alle Nederlandse stations AED’s, in totaal gaat het om 715 AED’s. Grote(re) stations hebben al enige tijd AED’s, die worden vernieuwd. Eind van het jaar moeten alle AED’s in Friesland geplaatst zijn. Dit meldt ProRail. 

 • Nog veel vragen over sluiting verloskunde-afdeling in Gelre ziekenhuis

  De afdeling Verloskunde van het Gelre ziekenhuis in Zutphen is sinds vorige maand dicht. Een groot tekort aan personeel zou hier de oorzaak van zijn, maar verschillende bronnen stellen dat het niet zo simpel is. Medewerkers zouden zijn ontslagen vanwege onprofessioneel gedrag. Anderen zijn volgens diezelfde bronnen boventallig verklaard. Dit gebeurt veelal bij reorganisaties of fusies waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit meldt de Gelderlander. 

 • Perspectief voor jongeren in de zorg – wat kunnen zorginstellingen doen?

  Jongeren inspireren en enthousiasmeren voor een baan in de zorgsector, hoe zorg je daarvoor? Binnen diverse onderdelen van de zorgsector, zoals de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, is de vraag naar ‘nieuw personeel’ groot. Vanuit de opleidingen en zorginstellingen wordt van alles gedaan om jongeren te bereiken: vlogs, blogs en inspirerende verhalen. Hoe kunnen zorgwerkgevers het gewenste perspectief bieden aan jongeren?

 • Vaccinatie beschermt voor 63 procent tegen overdracht deltavariant

  Vaccinatie bescherm tegen corona en vermindert daarnaast ook de kans op overdracht van het virus. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat vaccinatie ook de overdracht van de deltavariant aanzienlijk vermindert. Dit meldt het RIVM. 

 • DSW en Zorg en Zekerheid verrast door uitspraken NZa over zorginkoop

  Zorgverzekeraars DSW en Zorg en Zekerheid reageren verrast op uitspraken van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de zorgpremie en zorginkoop. Volgens DSW is het advies om selectiever zorg in te kopen volledig misplaatst. Selectieve zorginkoop maakt de zorg juist minder toegankelijk en op termijn duurder, aldus bestuursvoorzitter Aad de Groot. Zorg en Zekerheid vindt het gek dat de NZa zegt dat verzekeraars te veel focussen op de zorgpremie, omdat juist de autoriteit zich te veel richt op de premiehoogte bij collectieve polissen. Dit melden Skipr en Zorg en Zekerheid. 

meer nieuws